Pazar, Nisan 22, 2018
Hata
  • JUser: :_load: 67 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

ARŞİVDEKİ HABERLER

OSBÜK X. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

osbuk1111

Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir YEŞİLAY'ın ve Bölge Müdürümüz Ali Ulvi AKOSMANOĞLU'nun katıldığı Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşumuzun X. Olağan Genel Kurul Toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Nihat ERGÜN, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Taner YILDIZ, TOBB Başkan Yardımcısı Sn. Faik YAVUZ ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Ramazan YILDIRIM ‘ın teşrifleriyle 28.06.2012 tarihinde ASO I. OSB Sosyal Tesisleri’ nde yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisi Sn. Hilmi Adnan YÜKSEL gözetiminde gerçekleşen genel kurul toplantısı, OSBÜK Genel Sekreteri Sn. Ali YÜKSEL tarafından açıldı.

Açılış sonrası X. Olağan Genel Kurul Toplantısı gündemi gereği Divan teşekkülüne geçildi. Sn. İsmail KADIOĞLU, Sn. Cahit NAKİBOĞLU, Sn. İlhan PARSEKER, Sn. Nihat TUNALI ve Sn. Mustafa YAĞLI tarafından imzalanarak verilen yazılı önerge ile OSBÜK X. Olağan Genel Kurul Toplantısı Divan Başkanlığına Sn. Savaş M.ÖZAYDEMİR, Divan Başkan Vekilliğine Sn. Bekir YEŞİLAY, Sekreter Üyeliğe Mehmet ÇOLAKOĞLU teklif edildi. Yapılan oylamada söz konusu teklif oybirliği ile kabul edildi.

Divan Başkanı, Başkanvekili ve Sekreter Üye yerlerini almasından sonra Divan Başkanı Genel Kurula teşekkür ve günün önemine dair konuşmasını yaptı. Divan heyetine Genel Kurul toplantı tutanaklarının imzalanması için yetki verilmesinden sonra saygı duruşu ve müteakibinde İstiklal Marşı okundu.

Olağan Genel Kurul Toplantısının Gündem gereği olan "Yönetim Kurulu 2011 yılı Faaliyet Raporunun Okunması" için OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nurettin ÖZDEBİR kürsüye davet edildi. Sn. ÖZDEBİR X. Olağan Genel Kurula ve toplantıya teşrif eden davetlilere OSBÜK hakkında bilgiler vererek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sn. ÖZDEBİR yaptığı konuşmasında "Sayın Enerji Bakanımızdan OSB'lere lisanslı doğalgaz dağıtım yetkilerinin verilmesini istiyoruz. İmtiyaz sözleşmeleri sona eren ve yenilenecek olan dağıtım şirketlerine hiçbir hizmet almadan taşıma bedeli artık ödeme istemiyoruz" dedi. Sn. ÖZDEBİR’ in konuşmasını tamamlamasından sonra, TOBB Başkan Yardımcısı Sn. Faik YAVUZ Genel Kurula hitap etti, Sn. YAVUZ yaptığı konuşmasında, OSB lerin öneminin her geçen gün daha da arttığını ifade ederek, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.
Daha sonra Toplantının onur konuklarından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sn. Taner YILDIZ kürsüye davet edildi. Sn. YILDIZ yaptığı konuşmasında, her zaman OSBÜK‘ün yanında olduklarını ve olacaklarını, OSB lerin Türkiye'nin gelişen yüzünün önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, "Şu anda ham petrolün fiyatı ortada, doğalgazın fiyatları ortada. İstikrarlı bir fiyat arz etmiyor. Türkiye'nin dışındaki komşu ülkelerin özellikle bölgesinde siyasi istikrarsızlıkların getirdiği sonuçları Türkiye göğüsleme durumunda, böyle bir gerçek var. Bir gerçek daha var, Organize Sanayi Bölgeleri şu anda elektriğin 22 Avrupa ülkesinden daha ucuza kullanıldığını belirten Yıldız, doğalgazın ise 27 ülkeden daha ucuza kullanıldığını ifade etti. Genel Kurul Toplantısı’nın hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını tamamlayan Bakan YILDIZ’a OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Sn. ÖZDEBİR tarafından plaket takdim edildi.

Toplantının diğer bir onur konuğu olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Nihat ERGÜN ise, yaptığı konuşmasında, OSB ‘ler için mevzuat değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Zaman zaman tadilatlar yapıldı ama kapsamlı olarak gözden geçirilmeye ihtiyaç var" dedi. Ergün, OSB’lerde kaçak yapılaşmalara OSB yönetiminin izin vermemesi gerektiğine dikkat çekerek, bir gıda tesisinin yanına mıcır tesisi kurulmasına izin vermemesi gerektiğini söyledi. Ergün, "Bir organize sanayi bölgesinde gıda tesisinin yanına mıcır tesisi kurulması için izin vermişler. Olmaz arkadaşlar, bunu kime izah edebilirsiniz. Bu dikkatsizliklerden kaçmak lazım, yoksa OSB’ler güvenilmeyen bir kurum haline dönüşür" diye konuştu. Sn. ERGÜN’ün Genel Kurul temsilcilerine yaptığı konuşma sonunda OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Sn. ÖZDEBİR tarafından  plaket takdim edildi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri ve teklifleri sırasıyla görüşüldü oylamalar yapıldı. Yapılan gündem madde teklifleri oy birliği ile kabül edilerek genel kurul toplantısı OSB lerin sorunları konulu serbest kürsüden sonra tamamlanmış oldu. Genel kurul toplantısı ikram edilen öğle yemeği ile sona erdi.

osbuk2222
osbuk3333